Nieuws

26/10/2017

 

Crowdfunding

26/07/2017

WERKGROEP EINDHOVEN~KOBANÊ

HELPT KINDEREN MET EEN HANDICAP

NAAR SCHOOL

IN EEN DOOR OORLOG VERWOESTE STAD

IN NOORD-SYRIË

Verder lezen

9/05/2017

New In NL is an initiative developed by our intern and volunteer Ljiljana Predragovic. She created a program “Find Your Way Around In The Netherlands” in order to support other newcomers in Eindhoven and in The Netherlands.

If you click on the menu item “New in NL” in the menu “Nieuws” you will find information on this program. You can also click on this link: New in NL.

5/05/2017

Het jaarverslag van het Vredesburo over 2016 vindt u onder menu-item NIEUWS. (www.vredesburo.nl/nieuws/jaarverslag-2016/)

17/05/2016

Onder het menu-item Nieuws vindt u een link naar enkele gedichten, verhalen en foto’s van de 4-Meiherdenking bij het Vrouwenmonument in 2016.

Informatie over de herdenking van 2017 vindt u onder de kop Activiteiten.

U kunt ook op deze link klikken.

11/05/2016

We hebben een tweede Blogger. Haar naam is Limi. U vindt haar eerste Blog op onze Blogpagina.

U vindt de nieuwste Blog van Lúcia uit Portugal op onze Blogpagina. Klik rechtsboven op de link. Lees en geniet. Commentaar en reacties kunt u sturen naar het Vredesburo.

De nieuwste BLOG (over coalitievorming en het poldermodel in Nederland) van Lúcia is nu (16 mei 2017) online.

11/11/2013

In het menu onder het kopje NIEUWS vindt u de nieuwe nieuwsbrief van het Vredesburo.
In dit menu vindt u ook het werkplan 2017 van het Vredesburo en het jaarverslag 2016.

In het archief kunt u onze oude nieuwsbrieven en jaarverslagen terug vinden.

16/10/2013

In het menu-item Nieuws vindt u een link naar het WERKPLAN 2018.

13/05/2013

Wereldwijde anti-drone campagne

 

Bij het Vredesburo is het rapport

“Onbemand maakt onbemind”

in te zien. Deze brochure maakt inzichtelijk wat de gevolgen zijn van het inzetten van, steeds meer op afstand bestuurbaar, militair materieel. U kunt de brochure ook lezen op de website van IKV/Pax Christi: http://www.ikvpaxchristi.nl/media/files/onbemand-maakt-onbemind.pdf.

Hieronder vallen ook de “drones” ( onbemande vliegtuigjes) die regelmatig in het nieuws zijn. Om deze ontwikkelingen een halt toe te roepen is er een wereldwijde campagne opgestart die ondersteund wordt door honderden Vredesgroepen “ all over the world”.

We willen als Vredesburo aansluiten bij de wereldwijde campagne en zoeken nog mensen die mee willen werken aan een regionale campagne die zich vooral zal richten op informatieverschaffing aan het publiek omdat het voor veel mensen nog steeds een geheimzinnig gebeuren is. Tevens willen wij mensen wijzen op de ontwikkelingen die nu nog op de tekentafel liggen maar die van invloed zullen zijn “ op de oorlog van morgen”.