Nieuws

13/02/2018

In het menu Vredeseducatie vindt u een nieuw item over een nieuw programma genaamd Cultuur Beesten.

U kunt daar ook rechtstreeks naar toe door op deze link te klikken: Cultuur Beesten

26/07/2017

WERKGROEP EINDHOVEN~KOBANÊ

HELPT KINDEREN MET EEN HANDICAP

NAAR SCHOOL

IN EEN DOOR OORLOG VERWOESTE STAD

IN NOORD-SYRIË

Verder lezen

9/05/2017

New In NL is an initiative developed by our intern and volunteer Ljiljana Predragovic. She created a program “Find Your Way Around In The Netherlands” in order to support other newcomers in Eindhoven and in The Netherlands.

If you click on the menu item “New in NL” in the menu “Nieuws” you will find information on this program. You can also click on this link: New in NL.

5/05/2017

Het jaarverslag van het Vredesburo over 2017 vindt u onder menu-item NIEUWS. (www.vredesburo.nl/nieuws/jaarverslag-2017/)

17/05/2016

Onder het menu-item Nieuws vindt u een link naar enkele gedichten, verhalen en foto’s van de 4-Meiherdenking bij het Vrouwenmonument in 2018.

U kunt ook op onderstaande link klikken.

http://www.vredesburo.nl/nieuws/teksten-4-meiherdenking-2018/

De teksten van de herdenking van 2016 vindt u door op onderstaande link te klikken.

U kunt op deze link klikken.

11/05/2016

Helaas is Lúcia moeten stoppen met haar Blog, vanwege drukke werkzaamheden. We hopen dat ze in de toekomst weer tijd zal kunnen vrijmaken om het weer op te pakken.

Limi heeft het stokje van haar overgenomen. Ze wil om te beginnen elke 2 maanden een nieuwe blog schrijven. In de toekomst zou dat vaker kunnen gebeuren.

Haar nieuwe blog staat nu on-line en gaat over biculturaliteit.

11/11/2013

In het menu onder het kopje NIEUWS vindt u de nieuwe nieuwsbrief van het Vredesburo.
In dit menu vindt u ook het werkplan 2018 van het Vredesburo en het jaarverslag 2017.

In het archief kunt u onze oude nieuwsbrieven en jaarverslagen terug vinden.

16/10/2013

In het menu-item Nieuws vindt u een link naar het Werkplan 2019

13/05/2013

Wereldwijde anti-drone campagne

 

Bij het Vredesburo is het rapport

“Onbemand maakt onbemind”

in te zien. Deze brochure maakt inzichtelijk wat de gevolgen zijn van het inzetten van, steeds meer op afstand bestuurbaar, militair materieel. U kunt de brochure ook lezen op de website van IKV/Pax Christi: http://www.ikvpaxchristi.nl/media/files/onbemand-maakt-onbemind.pdf.

Hieronder vallen ook de “drones” ( onbemande vliegtuigjes) die regelmatig in het nieuws zijn. Om deze ontwikkelingen een halt toe te roepen is er een wereldwijde campagne opgestart die ondersteund wordt door honderden Vredesgroepen “ all over the world”.

We willen als Vredesburo aansluiten bij de wereldwijde campagne en zoeken nog mensen die mee willen werken aan een regionale campagne die zich vooral zal richten op informatieverschaffing aan het publiek omdat het voor veel mensen nog steeds een geheimzinnig gebeuren is. Tevens willen wij mensen wijzen op de ontwikkelingen die nu nog op de tekentafel liggen maar die van invloed zullen zijn “ op de oorlog van morgen”.