spellen

Coöperatieve gezelschapsspellen

Steeds meer mensen ontdekken dat ze niet meer tégen maar liever mét elkaar willen spelen. In coöperatieve spellen ervaren spelers de kracht van samenwerking. Er is een gezamenlijk doel dat bereikt wordt door samen creatief te denken en strategische beslissingen te nemen. Er zijn geen tegenstanders; het spel zélf zorgt voor de uitdaging. De spelers proberen samen te winnen, maar ze kunnen ook allemaal verliezen! In tegenstelling tot de gangbare ‘competitiespellen’, stimuleren deze spellen vaardigheden als samenwerking, overleg en altruïsme. Kenmerkend voor coöperatieve spellen is de opbouwende, open sfeer die tijdens het spelen ontstaat.

De Geheime Gang
een coöperatief geheugenspel van Jim Deacove
1 tot 8 spelers • vanaf 5 jaar • speelduur circa 15 minuten
Er is nu een nieuwe versie van het spel uitgekomen met 3-D elementen, waardoor het er nog mooier en aansprekender uit ziet.
Prijs: € 18,50

 


logozonnespellen02

Vannacht hebben de dieven het huis doorzocht. Ze hebben drie kostbare voorwerpen meegenomen en verstopt in de geheime gang. Om middernacht komen ze terug om hun buit op te halen.

Wij zijn een team van detectives. We hebben de opdracht de diefstal te voorkomen! We proberen te ontdekken welke voorwerpen de dieven willen stelen. Als dit lukt voordat de klok 12 keer slaat, zijn we de dieven te slim af.

DE GEHEIME GANG is een spannend geheugenspel. Het is belangrijk om te weten welk voorwerp waar ligt. De kinderen helpen elkaar om te onthouden wat ze ontdekken.

Kracht van 8 kaartspel

8 verschillende coöperatieve spellen van
Steven Michiel Rijsdijk, Anne Mijke van Harten en Margrete Stoute
1 tot 42 spelers • vanaf 4 jaar • speelduur 10-30 minuten

Prijs: € 15,00

5375c195e5418036c9a4c7feabd25fb4 logozonnespellen02

Dit spel bestaat uit 42 speels geïllustreerde kaarten. Op elke kaart staat een korte, positieve uitspraak met een daarbij horende tekening. De tekeningen tonen situaties uit het dagelijks leven van kinderen. Een clown en een dromer duiken onverwachts op tijdens het spel en zorgen voor verrassingen!

Door de 8 coöperatieve spelvormen -de spelers spelen mét elkaar in plaats van tegen elkaar- leren de kinderen samenwerken, overleggen en creatief denken. De spellen geven de kinderen een gevoel van eigenwaarde en de ervaring erbij te horen. Een positieve manier van met elkaar omgaan vloeit daaruit voort.

Bij een aantal spellen leren de spelers elkaar en zichzelf beter kennen. Bovendien kunnen de kaarten gebruikt worden als krachtkaarten: de kinderen trekken af en toe een kaart, die iets zegt over henzelf op dat moment. Deze kan dienen als steuntje in de rug of als speels begin van een (groeps)gesprek.

Max de kat
een coöperatief strategiespel van Jim Deacove
1 tot 8 spelers • vanaf 4 jaar • speelduur circa 10 minuten
Er is nu een nieuwe versie van het spel uitgekomen met 3-D elementen, waardoor het er nog mooier en aansprekender uit ziet.
Prijs: € 18,50

logozonnespellen02

Vogel, muis en eekhoorn zijn op weg naar hun holletje in de boom. Max de kat heeft honger en zit achter de kleine diertjes aan! Gelukkig Max naar huis teruggelokt worden met een lekker hapje, zodat de kleine diertjes een voorsprong krijgen.

De spelers zorgen samen voor de kleine diertjes. Welk diertje wordt als eerste in veiligheid gebracht? Wanneer krijgt Max wat lekkers? En wat vind je ervan als Max tóch een diertje weet te pakken?

Dit spel blijft spannend, ook voor oudere kinderen!

Prinses
een coöperatief fantasiespel van Jim Deacove
2 tot 4 spelers • vanaf 4 jaar • speelduur circa 15 minuten
Prijs: € 12,50
zonnespel-cooeperatief-spel-bevrijd-de-prinses-uit zonnespel_prinses_doos logozonnespellen02

De prinses is betoverd en slaapt al 100 jaar. Wij gaan naar het kasteel om haar te redden. Onderweg komen we hindernissen tegen zoals een slotgracht, een wachter en een donkere tunnel. Met de handige dingen die we onderweg vinden, kunnen we samen al deze hindernissen oplossen. Maar het wordt langzaam donker… Zal het lukken om op tijd bij de prinses te komen?

PRINSES is een avontuurlijk spel dat zowel meisjes als jongens aanspreekt. Ze genieten ervan om samen te bedenken hoe ze de hindernissen op kunnen lossen. Het spel bevat een uitbreiding voor oudere kinderen.

Het Vredesburo heeft diverse spellen op voorraad, maar niet alle titels. U kunt het hele aanbod van Sunny Games bekijken op http://sunnygames.nl/spellen/. Mocht u daar een spel zien dat u wilt kopen laat het ons dan weten en we bestellen het voor u.