Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage bij het Vredesburo

 

Het Vredesburo is een kleine stedelijke organisatie die zich bezig houdt met allerlei zaken die te maken hebben met oorlog,vrede, ontwikkelingswerk, milieu. We geven lessen op scholen, houden informatiebijeenkomsten, geven nieuwsbrieven uit, beheren een aantal websites en facebookpagina’s. Verder ondersteunen wij andere groepen en initiatieven.
(voor info mail : info@vredesburo.nl of loop binnen : Grote Berg 41, 5611 KH Eindhoven)

wij_en_de_wereld

Voor de maatschappelijke stage hebben we een vaste indeling, omdat we met scholieren willen komen tot een Eindhovense jongerenkrant onder de titel “Wij en de wereld”: alle materialen die de stagiaires maken worden daarin verwerkt.


Welke taken krijg je :
1. maak een portret van jezelf : wie ben je, wat vind je belangrijk, wat wil je in het leven bereiken;
2. samen maak je een opzet van een facebookpagina met daarin:
* interviews die je maakt in de stad waar je mensen gaat vragen wat zij belangrijk vinden en hoe zij de stad Eindhoven zien;
* je bezoekt een aantal instellingen in de stad met deze vragen;
* je maakt een fotocollage van punten in de stad die je belangrijk vind;
* je maakt een ontwerp voor een affiche over het onderwerp;
……………………jullie eigen plan en invulling !!!;
3. afspraken: elke dag dat je stage loopt heb je een uur overleg. We bepraten dan samen de voortgang, jullie krijgen tips om de vaart er in te houden en vragen kunnen gesteld en hopelijk beantwoord worden;
4. afronding: op vrijdag wordt de stage afgerond met een presentatie van het materiaal (daarvoor wordt ook de school van harte uitgenodigd).

Ben je geïnteresseerd in de wereld om je heen en ben je creatief, dan is een stage bij het Vredesburo een uitstekende keuze!!