Gedetailleerde informatie over het geselecteerde boek. Terug naar zoekresultaten 

 Terug naar zoeken 


Vindplaats:C 4.97 
Titel:Pakistan 
Auteur: J.B.R. Dekker, N. van Duyn, J.L. de Kruijk, J. de Vries. 
Samenvatting: De jonge staat Pakistan, sinds 1947 onafhankelijk, ligt in het overgangsgebied tussen de Indische en islamitische cultuur. De overgrote meerderheid van de bevolking behoort tot de islamitische cultuurkring, daarbinnen kent het land echter een grote etnische verscheidenheid. De achtergronden en sociaal-economische positie van de grootste bevolkingsgroepen - Punjabi, Sindhi, Pathanen, Baluchi en Mohajirs - worden in deze aflevering van de Landenreeks beschreven. In het kader van de politeke geschiedenis van Pakistan komen ook politieke ontwikkelingen, zoals in het begin van de jaren zeventig de afsplitsing van Bangladesh, of sinds 1979 de oorlog in Afghanistan, aan de orde. Speciale aandacht wordt besteed aan de rol van de islam in de Pakistaanse samenleving en de positie van vrouwen.  
Redactie: A. Koper (eindredactie) 
Uitgever: Koninklijk Instituut voor de Tropen, Novib, SDU uitgeverij 
Jaar van uitgave: 1988 
Taal: Nederlands 
Aantal aanwezig:
ISBN/ISSN: 9012057310 
Editie:  
Ondertitel:  
Foto's: zwart/wit foto's Visuale Documentatie KIT (Vidoc) 
Opmerkingen: de nodige tabellen en landkaarten er verduidelijking. Achterin verklarende woordenlijst, feiten en cijfers en een overzichtskaart. 
Aantal pagina's: 74 
Serie: Landen-reeks 
Trefwoorden: Pakistan, Bangladesh, India, Afghanistan, Islam, Punjabi, Sindhi, Pathanen, Baluchi,Mohajirs, economie, politiek, vluchtelingenprobleem, vrouwen, regionale verschillen, dorpssamenleving, NWPF, Baluchistan, industrie, steden, Karachi, landbouw, internationale economische betrekkingen, belastingen,