Gedetailleerde informatie over het geselecteerde boek. Terug naar zoekresultaten 

 Terug naar zoeken 


Vindplaats:C 4.109 
Titel:Vietnam Ekocide Genoside  
Auteur: Phan Van Dong, Willem Meulman, e.a. 
Samenvatting: "Vietnam is een land dat thans 40 miljoen inwoners telt in noord en zuid, dus van gemiddelde grootte is. Eenmaal herenigd zal het een tamelijk gedifferentieerde economie op kunnen bouwen. Ons volk is arbeidzaam en vasthoudend en het telt talrijke vrienden over de gehele wereld. Natuurlijk zullen wij voor verschrikkelijke problemen staan na afloop van de oorlog. De puinhopen die de Amerikaanse wapenen hebben achtergelaten, zijn enorm. Daarbij zullen nog alle gewonden alle verminkten komen alsook alle sociale mistoestanden die talloze jaren van Amerikaanse bezetting hebben achtergelaten. Dat alles zal van ons een haast bovenmenselijke lichamelijke en geestelijke inspanning vergen Maar ik heb vertrouwen, dat ons herstel snel in zijn werk zal gaan. Wij komen als overwinnaars uit deze oorlog, als overwinnaars d.w.z. met een hernieuwd vertrouwen in onze eigen krachten, en ook in de mens. Want de mens met zijn daadkracht en intelligentie heeft de blinde en gewelddadige techniek overwonnen. Is dit niet een van de meest fundamentele vraagstukken van onze tijd, nl. de vraag of de mens meester zal zijn over de techniek die hij zelf heeft geschapen? Dertig jaar oorlog hebben ons niet pessimistisch gemaakt. Integendeel, de boodschap die het Vietnamese volk tot allen richt, is er een van optimisme, van vertrouwen in de mens." uit: Pham Van Dong, de toekomst van Vietnam.  
Redactie:  
Uitgever: Medisch Commitee Nederland Vietnam 
Jaar van uitgave: 1972 
Taal: Nederlands 
Aantal aanwezig:
ISBN/ISSN:  
Editie:  
Ondertitel:  
Foto's: bevat zwart wit foto's 
Opmerkingen: Het is tijdschrift met als titel: Te Elfder Ure, maandblad voor politiek en cultuur, jaargang 1972. Er staan landkaartjes in en overzichten.  
Aantal pagina's: 710 
Serie: Ter elfder ure 19e jaargang Nr 10/11 1972 
Trefwoorden: Vietnam, ecocide, genocide, Tonkin-Delta, ontbladeringsmiddelen, bommen, milieu, Verenigde Staten, Frankrijk, Indo-China, politiek, dijken, Noord-Vietnam, Internationale Commissie van Onderzoek, Ho Tsji Minh,