Gedetailleerde informatie over het geselecteerde boek. Terug naar zoekresultaten 

 Terug naar zoeken 


Vindplaats:C 2.50 
Titel:Gezinnen op de armoedegrens 
Auteur: Lillian B.Rubin 
Samenvatting: Met het inlevingsvermogen en mededogen dat wij kennen uit bijvoorbeeld 'Pijn en moeite'(inmiddels de 12de druk), onthult Lillian Rubin in 'Gezinnen op de armoedegrens'de dromen, teleurstellingen, onzekerheden, de liefde en de haat van degenen die zij 'de onzichtbare Amerikanen'noemt. Zich baserend op zo'n vierhonderd interviews met mannen, vrouwen en kinderen van uiteenlopende etnische achtergrond, gaat ze na wat de invloed is geweest van de sociale, culturele en economische veranderingen van de laatste 20 jaar op het gezinsleven van de arbeidersklasse. Rubin laat zien hoeveel arbeidersgezinnen, ongeacht hun etnische achtergrond, gemeen hebben en hoe strijdbaar zij zich opstellen tegenover de vele uitdagingen in hun leven. In een briljante sociologische en psychologische analyse stelt ze dat de neergaande economie de oorzaak is van de ogenschijnlijk onoverbrugbare tegenstellingen onder hen en van de oplopende raciale etnische spanningen. Lillian Rubin heeft in dit boek een intiem en krachtig portret geschilderd van het leven van gezinnen uit de arbeidersklasse en daarbij tevens een nieuw licht geworpen op een paar van onze meest knellende sociale politieke problemen: klasse, ras, etniciteit en de politiek van slachtoffervorming.  
Redactie:  
Uitgever: AMBO, Baarn 
Jaar van uitgave: 1995 
Taal: Nederlands 
Aantal aanwezig:
ISBN/ISSN: 90-263-1339-X 
Editie:  
Ondertitel: De invloed van klasse, ras en sekse op het dagelijks leven 
Foto's:  
Opmerkingen: Na twintig jaar: het vervolg op 'Pijn en moeite '. Beschrijft de situatie in de Verenigde Staten van Amerika. 
Aantal pagina's: 278 
Serie:  
Trefwoorden: Gezinnen, armoedegrens, klasse, ras, sekse, dagelijks leven, etniciteit, politiek van slachtoffervorming, arbeidersklasse, sociale politiek,