| Vindplaats: | B 3.8  |
| Titel: | Minder vlees verantwoord  |
| Auteur: | Zeiss, Frank  |
| Samenvatting: | Het vleesverbruik in ons land is sinds de jaren vijftig sterk toegenomen. De nadelen van een hoge vleesproduktie en vleesconsumptie worden echter steeds duidelijker. Deze nadelen liggen vooral op het terrein van: -gezondheid (dierlijk vet, vreemde stoffen) -natuur en milieu (mestoverschot) -wereldvoedselprobleem (voedselgewassen verspild als veevoer) -ethiek (welzijn van dieren in de bio-industrie). In dit boekje worden de feiten op een rijtje gezet. De auteur geeft na een zorgvuldige analyse sterke argumenten om het vleesgebruik te verlagen. Hij beseert zich hierbij op recente wetenschappelijke gegevens.  |
| Redactie: |   |
| Uitgever: | La Rivière & Voorhoeve  |
| Jaar van uitgave: | 1990  |
| Taal: | Nederlands  |
| Aantal aanwezig: | 1  |
| ISBN/ISSN: | 90 60848624  |
| Editie: |   |
| Ondertitel: | Een ecologisch en ethisch pleidooi  |
| Foto's: |   |
| Opmerkingen: | enkele statistieken  |
| Aantal pagina's: | 128  |
| Serie: |   |
| Trefwoorden: | vegetariërs, vleesproductie, ecologie, ethiek, geschiedenis, voeding, gezondheidszorg, kanker, hart- en vaatziekten, eiwitmythe, vitaminen, mineralen, vreemde stoffen, honger, voedselconversie, milieu, bio-industrie, landbouwhuisdieren,  |