Gedetailleerde informatie over het geselecteerde boek.



 Terug naar zoekresultaten 

 Terug naar zoeken 


Vindplaats:B 3.8 
Titel:Minder vlees verantwoord 
Auteur: Zeiss, Frank 
Samenvatting: Het vleesverbruik in ons land is sinds de jaren vijftig sterk toegenomen. De nadelen van een hoge vleesproduktie en vleesconsumptie worden echter steeds duidelijker. Deze nadelen liggen vooral op het terrein van: -gezondheid (dierlijk vet, vreemde stoffen) -natuur en milieu (mestoverschot) -wereldvoedselprobleem (voedselgewassen verspild als veevoer) -ethiek (welzijn van dieren in de bio-industrie). In dit boekje worden de feiten op een rijtje gezet. De auteur geeft na een zorgvuldige analyse sterke argumenten om het vleesgebruik te verlagen. Hij beseert zich hierbij op recente wetenschappelijke gegevens. 
Redactie:  
Uitgever: La Rivière & Voorhoeve 
Jaar van uitgave: 1990 
Taal: Nederlands 
Aantal aanwezig:
ISBN/ISSN: 90 60848624 
Editie:  
Ondertitel: Een ecologisch en ethisch pleidooi 
Foto's:  
Opmerkingen: enkele statistieken 
Aantal pagina's: 128 
Serie:  
Trefwoorden: vegetariërs, vleesproductie, ecologie, ethiek, geschiedenis, voeding, gezondheidszorg, kanker, hart- en vaatziekten, eiwitmythe, vitaminen, mineralen, vreemde stoffen, honger, voedselconversie, milieu, bio-industrie, landbouwhuisdieren,