Gedetailleerde informatie over het geselecteerde boek. Terug naar zoekresultaten 

 Terug naar zoeken 


Vindplaats:C 7.65 
Titel:Rwanda 
Auteur: Drs. C.M. Overdulve 
Samenvatting: De verschrikkelijke slachting in Rwanda roept vragen op: hoe heeft dit zover kunnen komen? Waarom zo'n massaal conflict? Is dit de zoveelste Afrikaanse stammenoorlog, of is er iets anders aan de hand? Om meer inzicht te krijgen in het drama geeft ds. Overdulve een gefundeerd overzicht van de Rwandese geschiedenis. Hij kiest daarbij niet het perspectief van de heerser, maar van het overheerste volk. Ook de rol van de kerken (missie, zending) komt erbij ter sprake. Zo legt de auteur tendenzen bloot en geeft hij inzicht in de psyche van de Rwandese bevolking. Deze analyse maakt niet alles volkomen begrijpelijk. Toch geeft ze psycho historische-achtergronden die volgens de auteur onmisbaar zijn om te kunnen gaan werken aan een nieuwe toekomst van Rwanda. Drs. C.M. Overdulve werkte vanaf 1961 jarenlang voor de zending in Rwanda en doceert sinds 1971 Practische Theologie aan de theologische (hoge)school van Butare. 
Redactie:  
Uitgever: Kok 
Jaar van uitgave: 1994 
Taal: Nederlands 
Aantal aanwezig:
ISBN/ISSN: 90-242 2158 7 
Editie:  
Ondertitel: Volk met een geschiedenis 
Foto's:  
Opmerkingen: Blz. 16 schema over de sociaal politieke structuren van het oude Rwanda. Achterin beteknis van gebruikte afkortingen en termen. 
Aantal pagina's: 60 
Serie: Allerwegen-reeks nummer 15 
Trefwoorden: Rwanda, geschiedenis, Afrika, stammenoorlog, Hutu, Tutsi, monarchie, kolonialisme, republiek, politiek, leger, sociale structuren, kerk, burgeroorlog, vluchtelingen, genocide, Europa, VN, missie, zending,