Gedetailleerde informatie over het geselecteerde boek. Terug naar zoekresultaten 

 Terug naar zoeken 


Vindplaats:C 7.108 
Titel:Biafra achtergronden van een strijd 
Auteur:  
Samenvatting: Geprobeerd is de Nigeriaanse/Biafraanse oorlog, die tot nu toe al meer dan ANDERHALF MILJOEN doden heeft gekost, voor zoveel mogelijk mensen meer doorzichtig te maken. Hoe meer mensen goed op de hoogte zijn van deze walgelijke oorlog, waaraan de "grote machten" zo vrolijk met hun vernietigende oorlogstuig bijdragen, hoe meer kans er is dat de druk op de Nederlandse regering toeneemt de juiste stappen te ondernemen om tot een stopzetting van deze oorlog te komen. Hopelijk zal zich dan niet langer de vreemde paradox voordoen dat Nederland wel bereid is voordeel te geven, maar ten aanzien van de toch duidelijk zichtbare oorzaken van honger en ellende losjes de schouders ophaalt.  
Redactie: Dick Boevink, Frank Mantje, Benno Groeneveld, vertaald door Benno Groeneveld, Tien Wennen, Wim de Berg, S. Carmiggelt schreef het voorwoord. 
Uitgever: Biafra Actie Comite, Amsterdam 
Jaar van uitgave: 1969 
Taal: Nederlands 
Aantal aanwezig:
ISBN/ISSN:  
Editie:  
Ondertitel: Aanleiding, toestand, oplossing 
Foto's:  
Opmerkingen: In Archief. In het boek staan wat kaartjes en tabellen. Er liggen 5 krantenartikelen los in het boek en een toegangsbewijs voor een vergadering van de eerste kamer. 1969! 
Aantal pagina's: 190 
Serie:  
Trefwoorden: Biafra, economie, geschiedenis, Nigeria, Groot Brittannië, acties, Biafra Actie Comité, olie, delfstoffen, handelsgewassen, pogroms, onafhankelijkheid, Afrikaanse Eenheid,