Gedetailleerde informatie over het geselecteerde boek.



 Terug naar zoekresultaten 

 Terug naar zoeken 


Vindplaats:A 6.71 
Titel:Neem het niet! & doe er iets aan! 
Auteur: Stéphane Hessel  
Samenvatting: De dictatuur van het geld, de behandeling van immigranten in Europa, de situatie in Gaza. Het zijn een paar van de thema's waarover filosoof Stéphane Hessel in dit opzienbarende pamflet zijn zorgen uitspreekt. Wie is Stéphane Hessel? Hij werd in 1917 in Berlijn geboren en vluchtte op 15-jarige leeftijd met zijn ouders naar Frankrijk, waar hij filosofie ging studeren. In de oorlog was hij in het verzet actief. Hij overleefde Buchenwald en verkeerde ook daarna nog meermalen in levensgevaar. Na de oorlog werkte hij in 1948 als diplomaat mee aan het opstellen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. In de jaren zestig was hij Frankrijks ambassadeur bij de VN. Hij stierf in 2013 op 95-jarige leeftijd. Wat wil Stéphane Hessel? Hij roept op tot verzet en beoogt een vreedzame opstand. Hij schrijft niet voor waarover je verantwoordelijk moet zijn. Iedereen moet zelf op zoek naar thema's die de verontwaardiging rechtvaardigen. De principes en de waarden waar in de twintigste eeuw wereldwijd voor werd gestreden moeten nog steeds met hand en tand verdedigd worden. Juist nu.  
Redactie:  
Uitgever: Van Gennep, Amsterdam 
Jaar van uitgave: 2011 
Taal: Nederlands 
Aantal aanwezig:
ISBN/ISSN: 978 94 6164 2486 
Editie: eerste druk  
Ondertitel: De gesprekken die Giles Vanderpooten voerde met Stéphane Hessel vonden plaats tussen september 2009 en januari 2011. 
Foto's:  
Opmerkingen: Op het boek staat: 'Fenomenaal'-NRC Handelsblad. Achterin staat de preambule van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, en het Programma van de Nationale Raad van het Verzet. 
Aantal pagina's: 111 
Serie:  
Trefwoorden: filosofie, crisis, internationale organisaties, pooitieke actie, ecologie, verzet, duurzame ontwikkeling, geweldloosheid, vreedzame opstand, Palestina, onverschilligheid, democratie, Nationale Raad van het Verzet, Universele Verklaring van de Rechten van de Mens,