Gedetailleerde informatie over het geselecteerde boek. Terug naar zoekresultaten 

 Terug naar zoeken 


Vindplaats:A 1.34 
Titel:Gewetensbezwaarden / dienstweigeraars 
Auteur:  
Samenvatting: De werkgroep 'Kernvraag'stelt zich ten doel om binnen en buiten de krijgsmacht het denken over vraagstukken van oorlog en vrede, krijgsmacht en maatschappij levend te houden en waar nodig te versterken en de meningsvorming op die gebieden te stimuleren. De leden van de werkgroep verlenen hun medewerking vanuit een persoonlijk verantwoordelijkheidsbesef in relatie tot de krijgsmacht. De keuze van artikelen in 'Kernvraag' betekent geenszins een stellingname voor of tegen van de kant van de werkgroep; de keuze betekent alleen dat een bepaalde bijdrage voor de meningsvorming van belang wordt geacht. Kernvraag wordt op aanvraag gratis ter beschikking gesteld. Met dit nummer van kernvraag hoopt de vakgroep een zinnige bijdrage te leveren aan de soms verhitte, discussie, die de laatste tijd weer hoog is opgelaaid. Opvallend is vanuit hoeveel gezichtspunten dit vraagstuk wordt bekeken en benaderd, maar ook, hoe onoverzichtelijk het geheel dan worden kan. Wie spreekt het verlossende woord?  
Redactie:  
Uitgever: de werkgroep 'Kernvraag' van de Krijgsmacht 
Jaar van uitgave: 1974 
Taal: Nederlands 
Aantal aanwezig:
ISBN/ISSN:  
Editie:  
Ondertitel:  
Foto's:  
Opmerkingen: Het is een tijdschrift genaamd "Kernvraag" van de gemeenschappelijke dienst van de Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht. Er staan wat tabellen in het blad.  
Aantal pagina's: 148 
Serie: Kernvraag NR 45 
Trefwoorden: Kernvraag, gewetensbezwaarden, dienstweigeraars, Kerk, politiek, dienstplicht, dienstweigering, Bondsrepubliek Duitsland, strafzaak, verhoren,